Alkalmazás felvitele App Storeba

Provisioning Profile-ok menedzselése

- Certificates, Identifiers & Profiles oldal megnyitása (https://developer.apple.com/account/ios/certificate/)

- Development Profile arra kell, hogy a bedugott készülékre fel lehessen telepíteni az alkalmazást. Az XCode automatikusan létrehoz ilyeneket!

- Distribution Profile pedig arra van, hogy vagy más készülékekre is fel lehessen rakni az alkalmazást meghívás alapján (Ad Hoc), vagy az áruházba való feltöltéshez (App Store)

- Új PP létrehozásához a + jelet kell megnyomni

- Meg kell adni, hogy mire kell a Profile (Ad Hoc, App Store, stb)

- App Id kiválasztása

- Felhasználó/Csoport megadása

- Készülék megadása Ad Hoc esetben (Ezen készülékek regisztrálása a jobb oldalsávon belül a Device résznél történik. Ha egy készülék esetén az itt használt fiókot adtuk meg, akkor automatikusan regisztrálásra került!)

- Profil nevének a megadása

- Ha kész, akkor az XCode-on belül letölthetővé válik

 Alkalmazásnak hely lefoglalása

- iTunes Connect (iTC) oldal megnyitása (https://itunesconnect.apple.com/)

- iTC-n belül a MyApps-ra kell menni és a + -> New App esetén lehet új alkalmazást létrehozni

- Bundle ID legyen az Apache Cordova projekt config.xml fájlján belül a Package Name (de az SKU-nak is megadhatjuk ezt az értéket)

- Az alkalmazáscsomag feltöltése az XCode-on keresztül történik, itt csak a megfelelő feltöltött csomag közül választhatunk

- Itt kell megadni, hogy az Áruházban milyen adatok és leírások jelenjenek meg, valamint itt kell a képernyő képeket is feltölteni

XCode esetén a feltöltés menete

- Product > Scheme > Edit Scheme…, azon belül Archive, majd a Build Configuration legyen Release és legyen név is megadva (! Apache Cordova projekt esetén ez eleve el van végezve! )

- Product > Archive -- De a készülékek esetén általános készülék legyen megadva és ne a bedugott készülék, valamint egy olyan Provisioning Profile legyen letöltve XCode által, ami az áruházba való feltöltés lett megadva!

- Ha minden sikerült, akkor a Validation gomb megnyomása, személy/csoport kijelölése, Choose, Validate, majd Done

- Feltöltés elvégzéséhez az Upload to App Store… gomb megnyomása, ember/csoport kiválasztása, Upload

! A „Verifying assets with the itunes store” sokáig eltarthat, akár fél órát is igény bevesz. Eközben sajnos nem jelez vissza a weboldal, hogy hol is jár a folyamatban. Akár itt le is állhat az egész!

- Ha sikeres volt a feltöltés, akkor egy kis idő múlva az iTC esetén a Build-en belül a telepítőcsomagot hozzá lehet rendelni egy alkalmazáshoz

! Minden egyes újabb csomagnak az előzőnél nagyobb verziószámmal kell rendelkeznie. Ezen verziószámot az XCode-on belül a Resources könyvtárban lévő PLIST kiterjesztésű fájlban lehet, azon belül is ’’Bundle version string, short’’, valamint a ’’Bundle version’’ alatt 

Mobilos kategóriák: