Észrevételek

Böngésző problémák
Windows 7 + Internet Explorer: Hibás megjelenés és működés.
Windows Mobile 10 + Microsoft Edge: Előfordult, hogy egy billentyű lenyomásakor duplikálta a karaktereket.
 
Security alap globális változók
A Security modul alapból több globális változót hoz létre az onValidate résznél, mint amennyit megszűntet az onScriptInit-nél. Így a nem megszüntetett globális változók később problémát okozhatnak.
 
Átirányítás
Ha onAfterInsert vagy onAfterUpdate végén akarunk átirányítást végezni egy másik oldalra, akkor az sc_redir(...); parancs előtt feltétlenül el kell indítani a sc_commit_trans(); parancsot, mivel ha ez kimarad, akkor az átirányítás után az adatbázisban elvégzett módosítások NEM fognak elmentődni.
 
if feltétel anomália
if (feltétel) parancs; // Akkor is lefut a parancs, amikor a feltétel NEM teljesül
if (feltétel) { parancs; } // Csak akkor fut le a parancs, ha teljesül a feltétel
 
Blank applikációk
Annyira üresek ezek az alkalmazások, hogy sem a stílusok nem töltődnek be, sem pedig a jQuery-t nem működik.
 
Több blank applikáció megnyitása és elmentése
Bizonyos böngészőkön(?) előfordulhat, hogyha több blank applikáció van megnyitva és ezeket egyenként elmentjük, akkor az applikációk törzse össze-vissza fog cserélődni.
 
jQuery
Alapesetben betölti a nem blank applikációk esetén a jQuery-t, így külön nem kell hivatkozni rá, valamint a $ jel is egyből alkalmazható.
 
Linkek
Ha egy alkalmazáson belül akarunk linket létrehozni, akkor sajnos saját magára ezen link nem hivatkozhat, így nem is fogja saját magát megemlíteni, mint lehetőség.
Ha globális változókat használ a linkelt alkalmazás, akkor meg kell adni minden egyes globális változónak az értékét a hozzárendeléskor. Ha nincs értéke a globális változának vagy már rég létre van hozva a változó (pl: felhasználó azonosítóját tartalmazó globális változó), akkor empty-re kell állítani.
 
Menük és irányítópultok
Sajnos menük és irányítópultok esetén NEM adhatjuk meg, hogy mely linkelt oldalon belüli globális változónak mi legyen az értéke - pedig az alkalmazáson belüli link létrehozásakor erre is van lehetőség.
 
Nem belépett felhasználók esetén átirányítás
Amikor megadjuk egy alkalmazás esetén, hogy hová történjen az átirányítás, ha nincs belépve, akkor ezen átirányítás csak az OK gomb megnyomása után törénik meg.
Ha ez így nem jó és gomb nyomás nélkül akarjuk elvégezni az átirányítást, akkor az onAplicationInit-en belül az alábbi kódot kell írni:
if (![usr_id]) {
     sc_redir(app_Login);
}
ahol [usr_id] a belépett felhasználó azonosítóját tartalmazó globális változó, az app_Login pedig a beléptető felület.
Ebben az esetben viszont a Security modul ne legyen bekapcsolva!
 
JavaScript kód alkalmazása
Ha a program futásának az elején szeretnénk, hogy egy nagy adag JavaScript kód is lefusson, akkor ezen kódot egy globális változóba kell behelyezni. Utána be kell kapcsolni, hogy legyen az alkalmazásnak lábléce és a globális változó legyen az értéke. Ezt azért kell így csinálni, mert csak így fog mobilon is lefutni a kódok.
 
Autókiegészítő mező
SELECT-hez hasonló módon, ha egy elemet kiválasztunk és egyből le szeretnénk futtatni egy kódot, akkor az onChange eseményhez kell hozzárendelni a kódot.
 
GET és POST alkalmazás
Sajnos a POST nem működik ScriptCase alatt. GET esetén nem kötelező használni a $_GET parancsot, helyette globális változó is alkalmazható. Vagyis a $_GET["változó"] helyett a [változó] is alkalmazható, mert az is tartalmazni fogja az értéket - de csak akkor, ha ennél a változónál is engedélyezve van a GET használata.
 
iframe
Scriptcase esetén az iframe-en belüli tartalomhoz hozzá lehet férni a jQuery contents() parancsa által. 

 

ScriptCase kategóriák: